divendres, 16 de maig del 2014

Talla d'una maragda soudé baguet.

La maragda soudé és un dels primers doblets que es van comercialitzar i encara que actualment trobem imitacions de maragda en altres materials com l'hidrotermal es continua mantenint en el mercat. 

Les que donen un aspecte més semblant a la maragda natural estan fetes amb quars incolor (cristall de roca), les petites impureses del quars poden resultar similars a les de la maragda, però també s'utilitza l'espinel·la blanca sintètica. En tots els casos parlem de dues peces de material transparent unides per una substància verda que dona el color a la pedra.

Si mirem la maragda soudé de perfil veurem perfectament la línia de color que divideix les dues parts, però un cop muntades poden resultar una bona imitació de la natural.




En les imatges podem veure el procés de la talla, en aquest cas partim d'espinel·la sintètica i la tallarem en forma barreta.

Comencem amb la preforma.


Un cop enllestida la podem encolar en el bastonet per a començar la talla, primer la posem a mida i tot seguit podrem fer el facetat i després el polit.